Salonlar İçin Kare ve Dikdörtgen Asma Tavan Tasarımları

Asma Tavan Modelleri Salon

Salon asma tavan modelleri ve alçıpan asma tavan tasarımlarını incelemeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde oturma odası asma tavan modelleri ve yatak odası asma tavan modelleri sayfalarımıza konuk olmuştu. Modern asma tavan modelleri hakkında incelemeler yapmış ve birbirinden güzel asma tavan modelleri ve örneklerini beğenilerinize sunmuştuk. Salon asma tavan maceramız devam ederken bu defa biraz daha detaya iniyoruz. Kare ve dikdörtgen asma tavan tasarımlarından, sizlere ilham kaynağı olacak süper örnekler sunuyoruz. Dolayısı ile salon dekorasyonunuza bir asma tavan eklemek istiyorsanız ve tasarımlara, fikirlere ihtiyacınız varsa burada ki örneklere mutlaka göz atmanızı öneririz.

Çok Şık Alçı Tavan Modelleri

Muhtemelen salon dekorasyonunuzu yeniliyorsunuz. Şu sıralar salonunuz için gösterişli ve şık bir asma tavan tasarımı için araştırma yaparken evdekorasyontarz.com’un bu sayfasına girmiş bulundunuz. Eğer durum böyle ise hoş geldiniz sefa geldiniz… Merak etmeyin, ev dekorasyonu adına aradığınız  her şeyi bir arada bulabileceğiniz sayfalarımızda salonunuz için güzel bir asma tavan tasarımı da bulacağız. Salonunuza giren misafirleriniz, ağırladığınız konuklarınız tavan dekorasyonunuza, dolayısı ile sizin ince ve zarif dekorasyon zevkinize hasta olacaklar 🙂

Salon İçin Özel Asma Tavan Modelleri

Salon dekorasyonunda ilk etap da mobilyalara çok dikkat edilir. Öyle ki bazı durumlar da salon dekorasyonlarınız mobilyalar üzerinden değerlendirilir. Dekorasyon zevkiniz, bu mobilyaların ne kadar estetik olduğu üzerinden puanlanır. Alında bu yanlış bir algıdır. Zira dekorasyonun içerisinde mobilyalar ile halıların uyumu gibi, mobilya-duvar kağıdı yada mobilya-perde uyumu gibi görünmeyen kriterlerde vardır. Bu kriterler konuklarınız için göze hoş bir kontrast yarattıkları, mobilyaları ön plana çıkardıkları için direkt mobilyalar göze çarpar.

Modern Salon Asma Tavan Örnekleri

Ancak salonunuza uygun yapıda sıradışı asma tavan tasarımları da en az mobilyalarınız kadar ilgi çekecektir. Hatta özenle yapılmış, sıradışı bir asma tavan tasarımı bazı durumlarda mobilyalarınızdan bile daha fazla ilgi odağı olacaktır. Bu bazı durumlar, asma tavaların led ve gizli ışıklarla harmanlandıkları, aynı zamanda bir aydınlatma armatürü olarak kullanıldıkları yada duvar kağıdı entegre edildiği durumlardır.

İnce Uzun Salonlar İçin Asma Tavan

Yukarıda “salonunuza uygun yapıda” derken salonunuzun başta şekline, ardından ebatlarına uygunluğundan bahsediyoruz. Örneğin ince uzun salon dekorasyonu için bu salonun boyutlarına uygun dikdörtgen tasarımları uygun olarak niteleyebiliriz. Ayrıca kare tipi salonlarda yine ortası havuzlu kare bir asma tavan inanılmaz çağdaş bir salon dekorasyonu yakalamanız konusunda elinizi güçlendirecektir. Bu tür dikdörtgen tip salonlarda özellikle duvar renkleri ile uyumlu boyanan alçıpan asma tavan modelleri mekana derinlik kazandıracaktır.

Kare Salonlar İçin Asma Tavan Modelleri

Salonunuz dört duvarının ölçüsü eşitse yada birbirine yakınsa işiniz daha da kolay olacaktır. Burada da yine kenarlardan ışıklandırma yapabileceğiniz bir havuz estetik duracaktır. Bunun yanına orta avize kısmına tavanınızın genişliğine göre bir daire tasarımı yaptırabilirsiniz. Köşelere gelen kısımlarda dalga yada yay şekilleri de dekoratif bir görünüm katacaktır. Ayrıca spot ışıklar için ideal bir yer olacaktır.

Salon Asma Tavan Modelleri Katalog

Aslında kare yada ince uzun salon asma tavanları hakkında daha çok fikir verebilirdik. Fakat görsel örnekler sunmak her zaman olayı daha iyi anlamanızı sağlar. Bu nedenle hemen alt tarafta bir nevi katalog niteliği taşıyan bir foto galeriyi beğenilerinize sunduk. Dolayısı ile salonunuz bu ve buna benzer yapılarda ise yani kare veya dikdörtgen gibi köşeli bir yapıya sahipse foto galerimiz içerisinde yer alan örnekler tam ihtiyacınız olan ilham kaynaklarınız olacaktır. Bu nedenle sonradan pişman olmamak adına salonunuz için bir asma tavan yaptırmadan hemen önce bu örneklere mutlaka göz atmanızı öneririz…

KARE ve DİKDÖRTGEN ASMA TAVAN MODELLERİ KATALOG

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir