2024 Küçük Salon Dekorasyon Fikirleri ve 30 Farklı Örnek

Küçük Salon Dekorasyonu

Salon dekorasyonu ile ilgili olarak daha önce, salon dekorasyonu nasıl olmalı ve salon dekorasyon fikirleri konulu çeşitli makaleler yayınlamıştık arkadaşlar. Modern salon dekorasyonu ve hatta geniş salon dekorasyonları konusunda 40 m2 salon dekorasyonu gibi örnekleri sizlerle buluşturmuştuk. Bunun yanında salon dekorasyonunuz konusunda çok işinize yarayacağını düşündüğümüz Pratik Salon Dekorasyonu ipuçlarını da bilgilerinize sunmuştuk. Ancak bu defa modern zamanlarda daralan evlerin ortak dertlerinden biri olan küçük salon düzeni ve dekorasyonları ile huzurlarınızdayız. Küçük Salon Dekorasyon Fikirleri ve örneklerini sunacağımız bu makale içerisinde İnce uzun Salon Dekorasyon Fikirleri  ve Küçük kare salon Dekorasyonu gibi işinize yarayacak daha bir çok önemli püf noktasını bir arada bulacaksınız.

Küçük Salon Nasıl Büyük Gösterilir ?

Efendim dar yada küçük salon denilince akla bir kaç tip salon geliyor. Bunlar yapılarına göre ince uzun yani dikdörtgen salonlar, kare salonlar ve klasik L tipi salonlardır. Şimdi gelin bu Dikdörtgen salon dekorasyon örnekleri ve L tipi küçük salon dekorasyonu gibi bir çok konuyu detaylı bir şekilde ele alacağımız makalemize esprili bir giriş yapalım ne dersiniz 🙂

15 Metrekare Salon Dekorasyonu

Küçük salon dekorasyonu demek kulağa biraz tuhaf gelmiyor mu sizce de ? Salon adı üzerinden salondur, küçük olduğu zaman oturma odası olarak adlandırılmalıdır. Minnacık salon mu olur Allah aşkına 🙂 Neyse biz kendimizi kandıra durup minik salonumuzu dev aynasında görmeye devam edelim, bir yandan da bu minik dev için neler yapacağımıza bir bakalım… Bu arada eğer küçük bir oturma odanız var ise “Küçük oturma odası nasıl dekore edilir?” başlıklı makalemize de mutlaka göz atmanızı öneririz.

Küçük Salon Dekorasyonu Nasıl Olmalı ?

Bu tür küçük yerlerde en çok yapılan hata burayı hakikaten büyük zannedip de bir sürü dekoratif obje, süs eşyaları ve çiçeklerle donatılmasıdır. Salonunuz hakikaten ufaksa dekoratif ürünlerden ve süs eşyalarından olabildiğince uzak durmanız gerekir. Böyle küçük alanlarda her alanı olabildiğince verimli kullanmanız gerekir. Eğer dekoratif obje kullanma konusunda ısrarcıysanız duvarlarınıza raf yada dekoratif niş uygulamaları yaptırarak bu tür objeler için oldukça şık platformlar yaratabilirsiniz. Tabi yinede küçük salon aksesuarları ve daha minimal dekoratif objeleri tercih etmelisiniz.

Dar Uzun Salon Nasıl Yerleştirilir ?

Bir başka hata da bu tip daracık salonlara hayallerinizdeki mobilyaları sığdırmaya çalışmaktır. Sizleri anlıyoruz, yıllarca bu mobilyaların hayalini kurdunuz, eviniz olunca bu mobilyaları alacak, salonunuza koyacaktınız. Ancak eldeki imkanlar ile ancak dar bir salonu olan küçük bir ev alabildiniz, buna da şükür. Hiç olmayanlarda var sonuçta. Ancak size kötü bir haberimiz var, zira o mobilyalar oraya olmaz. Hele hele o hayalini kurduğunuz avangart koltuk takımları hiç olmaz. O kocaman duvar ünitesini de unutun gitsin.

Ha birde bu fındık kadar salona yemek odası takımı mı yerleştirmeyi düşünüyorsunuz. Sizce bu küçük salonda yemek masası nereye konmalı ? yer var mı acaba. Bunun için üniversitelerin Küçük salon ve yemek odası dekorasyonu adı altında bir bölüm açmaları gerekiyor. Muhtemelen bu sorunun cevabını ancak o bölümden mezun olunca verebilirsiniz 🙂

Küçük Salon Hangi Renk Olmalı ?

Küçük salonlarınızı geniş göstermek için dekorasyon hilelerine de başvurabilirsiniz. Açık tonlu duvar renkleri salonunuzu daha ferah ve geniş gösterir. Ancak sonsuz bir beyazlık istemiyorsanız, mobilyalarınız da perde ve döşemelik kumaşlarınız da renkli dokunuşlar ile bu uçsuz bucaksız beyazlığı kısıtlayabilirsiniz. Boş duvarlara koyulacak büyük aynalar ise odaya ayrı bir derinlik katacaktır 🙂

Küçük Salon Dekorasyonu Örnekleri

Bu tür alanlarda daha çok İskandinav tarzını denemenizi öneririz. Bu tarz özellikle dar alanlarda harikalar yaratmanızı sağlayacaktır. Basit, şık ve deyim yerindeyse “kuş düşse kafası yarılacak” dekorasyon uygulamalarına gitmelisiniz. Hemen alt tarafta yer alan foto galerimizde görsellerini sunduğumuz örnekler sizlere bu konuda ışık tutacak, dar ve küçük salon dekorasyonu konusunda nasıl bir yol izlemeniz gerektiği hakkında fikir sahibi olmanızı sağlayacaktır.

Küçük Salon Dekorasyon Modelleri Örnekler

“2024 Küçük Salon Dekorasyon Fikirleri ve 30 Farklı Örnek” Hakkında 6 Yorum Var

  1. Benimde salonum çok küçük. Mobilyalarımı bir türlü istediğim gibi yerleştiremiyorum. Chester tarzı koltuk takımım var mesela. Sıkış tıkış duruyor. Acaba ne yapmam gerekiyor.

    1. Merhaba maalesef bu tür salonlarda istediğiniz gibi lüks yada avangart tarzlarda mobilya kullanmanız zor. Bu nedenle daha modern tarzlara, daha minimal mobilyalara yönelmenizi öneririz.

  2. Yıllar sonra ev sahibi zar zor olduk. Allah herkese nasip etsin. Ama salonumuz eski kirada oturduğum eve göre bile çok küçük. eşyalarım sığmadı. İki tane üçlü koltuktan birini aşağıya depoya koyacak kadar üstelik. Koltuklarımı da değiştirmek istemiyorum. Daha yeni aldık sayılır, sadece 3 yıllık. Üzerinde belki de 5 kere anca oturulmuştur. Kıyamıyorum. Bana acil bir çözüm verebilirmisiniz

    1. İşte Türk halkı olarak yaptığımız en büyük yanlışlardan bir örnek daha… Ablacım sen kirada otururken neden 3 yıl önce yeni bir salon koltuk takımı aldın ki. Hadi aldın içinden geldi, özendin, borç ettin harç ettin… Peki neden delüks yani iki üçlü koltuk ve iki berjer koltuktan oluşan bir saray modeli tercih ettin ki… Bak bu gün sana küçükte olsa bir ev nasip etti yaradan. Şimdi yana yana bu koca takımı oraya sığdırmaya çalışıyorsun ama olmuyor. Olmazda zaten boşuna uğraşma. Olsa da üst üste biner çok çirkin olur.
      Sana bu koca takımı oraya sığdırman konusunda yardımcı olamayız zira bu durum fizik kurallarına ve eşyanın tabiatına aykırı. Ancak bu takımını Letgo gibi internet uygulamalarında bir kaç bin TL zararla satarsan, o küçük salonuna uygun daha minimal, daha tarz ve daha modern bir oturma grubu satın almanı önerebiliriz.

  3. Merhaba. Aslında benim salonum küçük değil ama çok biçimsiz. Yemek odası koyacak yer yapmışlar ama mesela çok dar bir alan. Ne masa ne sandalye sığdırabiliyorum. Kaç metrakere bilmiyorum ama eski bina sonuçta. Ne yapmam gerekiyor, en azından koltuk takımım ve yemek odası takımımı buraya sığdırmak için ?

    1. Anladığımız kadarı ile salonunuz geniş fakat yemek odası takımı için dar bir alan var. Burada yapmanız gereken iki işlem var. Bunlardan ilki yemek odası takımınızın vitrin ve konsol gibi farklı ünitelerini salonunuz içerisinde yemek odası alanı dışında kalan yerlere uygun bir şekilde yerleştirerek dağıtmanız. Eğer bu duruma bile yetecek yeriniz yoksa maalesef bazı yemek odası ünitelerinizden vazgeçmeniz gerekiyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir