Renkli Oturma Odası Dekorasyon Fikirleri 2024 Örnekleri

Oturma Odası Dekorasyon Fikirleri

Oturma odası dekorasyonunda bugüne kadar şık ve ferah oturma odaları yaratabilmeniz adına bir çok farklı fikir, örnek ve öneri de bulunduk. Mesela modern oturma odası dekorasyonu yada sade oturma odası dekorasyonu gibi, hatta sıcak oturma odası dekorasyonu gibi konuları paylaştık. Dar alanlar için, küçük oturma odası dekorasyonu ve dar uzun oturma odası dekorasyonu gibi konularımızda mucizevi fikirleri ve örnekleri beğenilerinize sunduk. Burada da yine “Oturma odası dekorasyonu nasıl yapılır?” sorusuna yanıt arıyoruz. Fakat bu defa “Oturma odasında hangi renkler kullanılmalı?” yada “Oturma odası koltukları ne renk olmalı?” şeklinde aramalar yapan ev dekorasyontarz.com takipçileri için de harika cevaplar ve örnekler sunuyoruz.

Oturma Odası Renkleri 2024

Oturma odaları ailemiz ile bir arada zaman geçirdiğimiz evimizin tek bölümüdür. Akşam işten gelip yatak odasına gideceğimiz zamana kadar televizyon izlediğimiz, çocuklarla vakit geçirdiğimiz tek alandır. Aynı zamanda dinlendiğimiz bir alanda olması nedeni ile dekorasyon konusunda en az salona gösterdiğimiz  önemi hak ediyorlar. Peki bu alanı biraz hareketlendirmek için neler yapabiliriz, nasıl buraya hem sıcak, hem eğlenceli, hem de dinlendirici bir hale getirebiliriz şöyle bir irdeleyelim.

Oturma Odası Duvar Renkleri

Bir mekanın dekorasyonunu en çok etkileyen unsur duvar renkleridir. İşe oturma odası duvar renklerini değiştirerek başlamak akıllıca bir hamle olacaktır. Değişen duvar renkleri oturma odanızın bambaşka bir atmosfer kazanmasını sağlayacak, yeni bir mekan hissi verecektir. Bunun için hem güzel, hem kullanışlı, hem de mobilyalarımızı değiştirmeyeceksek eğer mobilyalara uyumlu duvar renkleri seçebiliriz. Güneş ışığını az alan oturma odalarında karanlık veya koyu tonlara gitmek intihar olacaktır, dolayısı ile lila, toz pembe veya gül kurusu gibi renklerin pastel tonlarını tercih edebilirsiniz.

En Güzel Oturma Odaları

Güneş ışığı yönünden zengin mekanlarda ise biraz daha koyu tonları kullanabilirsiniz. Kulağa pek hoş gelmeyecek ama bakır turuncusu, mint yeşili veya üst tarafta resmini gördüğünüz gibi yumuşak mavi gibi renkleri bu alanda kullanabilirsiniz. Bu tür koyu tonlar açık renkler için mükemmel bir arka plan oluşturacağı gibi beyaz renkli kapı ve pencereler ile muhteşem bir kontrast yakalamanızı sağlayacaktır.

Oturma Odası Renk Kombinasyonları

Oturma odası duvar boya badana işlerini hallettikten sonra iş bu alan içerisinde bir odak noktası oluşturmaya geliyor. Bunu için bir duvar seçmeniz gerekecek. Genel olarak televizyonun arkasında ki kalan duvarlar odak noktası olmaya en müsait alanlardır. Bu duvarlarda perdeleriniz ile aynı desenlere sahip duvar kağıtları kullanabilirsiniz. Özellikle çiçekli desenler farklı bir oturma odası dekorasyonu yakalamanız adına elinizi güçlendirecektir. Duvar kağıdı istemiyorsanız odak noktası oluşturacağınız alanı diğer duvarlarınızdan farklı bir renge de boyayabilirsiniz ki yine perdelerinizi de bu renge uyumlu olması daha net sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

Oturma Odası Renk Önerileri

Fazla sade olduğunu düşündüğünüz mobilyalarınıza ise kırlentler ve şallar ile ile renk getirebilirsiniz. Özellikle yukarı da bahsettiğimiz odak noktasında kullanacağınız çiçekli duvar kağıtları ile perde ve kırlentlerinizi kombinlemek hem zekice bir dekorasyon hilesi olacak, hem de odanızı olduğundan daha ferah gösterecektir. Duvarlara biraz resim çerçevesi ve ya renkli panolar eklemek de dekorasyonunuzun gücüne güç katacaktır.

Oturma Odası Renkli Dekorasyon Fikirleri

Genelde insanlarımız çok renkli dekorasyon tarzlarından hoşlanmıyorlar. Ancak Avrupalı rengarenk dekorasyonları yıllardır yaşam alanlarında kullanıyorlar. Renkli perdeleri, kanepeleri, halıları, farklı duvar renklerini, oturma odalarında daha doğrusu, onlarda salon diye bir olgu olmadığından yaşam alanlarında kullanıyorlar ve hemen alt tarafta yer alan foto galerimizde göreceğiniz ve ilham alabileceğiniz renkli oturma odası dekorasyon örneklerine imza atıyorlar…

RENKLİ OTURMA ODASI DEKORASYON ÖRNEKLERİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir