Genç Odası İç Mimar Dekorasyon Fikirleri ve Örnekleri 2024

Modern Genç Odası Tasarımları

Çocukluktan gençliğe adım atan çocukları için kullanışlı ve modern genç odası dekorasyonları yapmak isteyen okurlarımıza fikirler sunmaya devam ediyoruz. Bu bağlamda son olarak çeşitli genç odası dekorasyon ürünleri sayfalarımıza konuk olmuştu. Mesela IKEA genç odası fikirlerine göz atmıştık. Bunun yanında genç odası mobilyaları arayan takipçilerimiz için farklı markalara ait genç odası takımlarını inceledik. Hatta ucuz genç odası takımları ve fiyatları gibi paylaşımlarımız oldu. Bu sayfamızda ise genç odası dekorasyonu konusunda yardıma ihtiyacı olan okurlarımız için mimarlık firmaları ve iç mimarlar tarafından tasarlanan özel genç odası tasarımlarını beğeni ve bilgilerinize sunuyoruz.

Genç Odası Mimari Tasarımlar

Genç odası dekorasyonu çocukların kişisel gelişiminde son derece önemli bir etkiye sahiptir. Zira hayatları okul ve ev arasında geçerken biraz eğlenmek, dinlenmek, konforlu, ergonomik bir ortamda çalışmak onlarında hakkıdır. Rahat bir uyku, sessiz sakin bir ortam, gözü ve zihni yormayan renkler, eğlenceli fakat dikkat dağıtmayan dekoratif aksesuarlarla dekore edilen özel odalar gibi. Zaten çocuklarınıza bu koşulları sağladığınızda başarı da kendi kendine gelecektir. Dolayısıyla genç odası dekorasyonunda profesyonellerden yardım almak daha faydalı olacaktır. Maddi imkanı olanlar genelde iç mimarlara yaptırıyorlar bu işi. İç mimar tutacak kadar maddiyata sahip olmayan ebeveynler içinse bizler devreye giriyoruz. Tıpkı bu sayfamızda olduğu gibi dünyaca ünlü iç mimarların en güzel tasarımlarını sayfalarımızda paylaşıyoruz.

Farklı Tasarım Genç Odaları

Günümüzün hem yerli hem de yabancı iç mimarları genç odası dekorasyonunda modern ve cool tarzları benimsiyorlar. Fakat yaratıcılık adına klasik ögeleri de modern tasarımlarla harmanlayanlar var. Ayrıca özellikle yeni iç mimarlar renkleri çok ön planda tutuyorlar. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi insan psikolojisine olumlu etkileri olan farklı renkleri bir arada kullanıyorlar. Mesela sarı yada turuncu gibi enerji veren renkler, mavi ve yeşil gibi stresi azaltan, yatıştırıcı özellikli renklerin farklı tonlarını deniyorlar. Mesela üst resimdeki örnekte, klasik tarz sandalyeler, siyah renkli kartonpiyerler ve genel anlamda sarı renk bir arada kullanılmış.

Küçük Odalar İçin Genç Odası Fikirleri

Gençlere genel olarak evlerin en küçük odaları ayrılır. Sonra da bu küçük odayı dekore etmek adına “küçük oda dekorasyonu nasıl yapılır?” yada “dikdörtgen bir genç odası nasıl dekore edilir?” gibi araştırmalar yapılır:) Neyse ki bu konu da son derece başarılı iç mimarlar olduğu gibi işlevsel mobilyaları ile hayat kurtaran Ikea gibi mağazalar var. Yukarıda ki örnekte olduğu gibi. Dikdörtgen şeklinde ki bu odada göze ilk olarak oda kapısı çarpıyor. Dikkat ederseniz odak noktası oluşturmak adına gardırop kapaklarında ayna yerine dekoratif bir resim kullanılmış. Oda kapısı ise odaya derinlik kazandırmak ve odada ki ayna ihtiyacını karşılamak için ayna şeklinde tasarlanmış. Ayrıca aydınlık ve ferah bir ortam yaratmak için bolca spot ışık kullanılmış. Tabi bir de Ikea tarzı açık raflar dikkat çekiyor.

2 Kişilik Genç Odası Dizaynı

Birde bu küçük odalara iki çocuğu birden sığdırmak durumunda olan takipçilerimiz var. Onların durumu ise daha vahim. Her ne kadar ranzalı sistemler bu konu da işe yarasa da bilindik ranzalarla odayı sıradanlaştırmak yerine biraz daha yaratıcılık gerekiyor. Tabi bu konuda da inanılmaz fikirleri olan mimarlar var. Bu duruma verebileceğimiz en güzel örnek ise üst odada gördüğünüz ranza tasarımı olsa gerek. Biraz tehlikeli gibi görünse de gemici halatlarına rahatlıkla güvenebilirsiniz. Alında bu örneği genç odası dekorasyon fikirleri kendin yap örneği olarak da verebiliriz. Çünkü bu tasarımı hiç bir marka da bulamayacağınız için kendiniz yapmak durumundasınız:)

Kişiye Özel Tasarım Genç Odaları

İç mimar genç odası dekorasyonları konusunda sizlere ışık tutacak bir kaç farklı tasarımı bir arada sunduk. Ancak her zaman vurguladığımız gibi bir dekorasyon işine başlamadan hemen önce çok fazla örneği, kataloğu incelemekte fayda var. Bu durum ufkunuzu genişletir. Farklı fikirleri veya tasarımları bir arada kullanmanız adına elinizi güçlendirir. Dolayısı ile hemen alt tarafta farklı iç mimarlar tarafından tasarlanmış genç odalarından oluşan bir foto galeri hazırladık. Foto galerimize göz atarak odanız için en uygun dizayn, tasarım ve dekorasyonları bulabilirsiniz.

GENÇ ODASI İÇ MİMAR DEKORASYON ÖRNEKLERİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir